רגע של נוסטלגיה - חלק א'

»
»
»
רגע של נוסטלגיה - חלק א'

אנו מחזירים אתכם כ-13 שנים אחורה...

רגע של נוסטלגיה - חלק א' תמונה 1


2.11.2011

אנו מחזירים אתכם כ- 13 שנים אחורה לאפריל 1998- תקופה בה המידע באינטרנט היה דל משמעותית ביחס להיום והמעט שהיה לא היה לנחלת הכלל כפי שהיום. תקופה שבה הרישומים לאירועים היו באמצעות מתנסים ומרכזי ספורט ו"הרשמה מקוונת" הייתה מושג למבינים בלבד. תקופה שבה שעוני GPS ונגני מוזיקה מבוססי USB זעירים למיניהם היו (אולי) בפיתוח. תקופה שבה המושג "אפליקציה" היה מובן למתכנתים בלבד. תקופה שבה רצים אגדיים כגון דב קרמר עוד פיארו את מרומי דפי תוצאות תחרויות הריצה בארץ.

לא לקחנו אתכם 30 או 40 שנים אחורה. 13 שנים בלבד עברו מאז 1998 ועולם המרוצים בארץ עבר מקצה לקצה. הטכנולוגיה והקדימה מאפשרים היום לרצים עולם ומלואו שלא היה קיים במאה הקודמת, ואף לא לקראת סופה: מעקב אחר פרמטרים שונים בזמן אמת בריצה עם שעון GPS, מידע אין סופי באינטרנט, מגוון רב של מאמנים וקבוצות ריצה, הרשמה למרוצים במספר הקלקות ועוד ועוד. יחד עם זאת יש מי שיעדיף את התחרויות ובכלל את הענף "בטעם של פעם", כאשר בעיקר נעלו נעליים ויצאו לרוץ ולא התעסקו באין סוף אקססוריז שמסביב ובניתוחים מקצועיים של הריצה ושיתנגדו למרוצים שהופכים לקרנבלי ספורט ומתעסקים בתפאורה שמסביב ובמה לא... פרט למרוץ עצמו.

כיום יש מגוון רב של מרוצים ברחבי הארץ- מקטנים עד גדולים, ממושקעים מעט ועד מושקעים מאוד, בכביש ובשטח, למגוון מרחקים ובעלויות מחיר שונות. בצורה זו כל אחד יכול לבחור את המרוץ המתאים לו מבחינת קירבה, סוג הקרקע, עלות וכו'.

4.4.1998, מרוץ האביב ע"ש גל לוינסון ברמת השרון- 459 רצים חוצים את קו הסיום (לא כולל גנבים שרצו ללא הרשמה). סרקנו עבורכם את עמוד התוצאות הראשון. אפשר למצוא שם רצים שעדיין כוחם במותנם, לצד כאלה שעדיין רצים אם כי ימי הזוהר מאחוריהם ולצד כאלה שפרשו.

 

 

לפניכם מידע בלתי מחייב על חלק מהרצים המופיעים שם (המספר מהווה את המיקום הכללי)

* לא יכולנו להתייחס לכל רץ ורצה ולכן הרשימה המובאת בפניכם אינה נובעת מעדיפות כזו או אחרת.

 

1- הילה סטאין. מהכישרוניים שברצים שידענו. מחזיק בשיא ישראל לריצת מרתון (2:14:21 שע'). יש חילוקי דעות בנוגע לגילו האמיתי, יש האומרים שמתקרב לגיל 60 (ועדיין מייצג אותנו בתחרויות בין לאומיות). באולימפיאדת אתונה 2004 הגיע למקום ה- 17 והמכובד בריצת המרתון. ההישג הטוב ביותר למרתוניסט במשחקים אולימפיים נכון לעכשיו.

2- דב קרמר. מטובי הרצים שישראל ידעה ובעל שיא ישראל לשעבר בריצת מרתון (2:15:45 שע' ב- 1994). בשנות ה- 90 זכה באין ספור מרוצים ואליפויות. קרמר קבע ב- 2010 תוצאה מדהימה של 2:25:36 שע' במרתון ברלין בקבוצת הגיל +45.

4- איתי מגידי. רץ כשרוני ביותר שלצד עבודה קשה כבר מהיותו בקטגוריית הנוער היה מתברג בין הראשונים במרוצים השונים. כיום מתמקד בריצת 3,000 מ' מכשולים וכמובן מחזיק בישא ישראל למרחק זה.

5- אבי יצחק. רץ מוכשר מאוד שכבר בגיל הנוער היה אפשר להיווכח בכישרונו הרב וחבל שפרש בגיל צעיר.

7- יאיר קרני. רץ למרחקים ארוכים ובינוניים מהטובים שידענו עם אין ספור הישגים. מאמן ותזונאי ותיק.

8- חיים מלכה. מלכה רץ ותיק ומוכר בארץ. כיום מאמן אתלטיקה ומתמקד בריצות הרים.

12- מיקי פיק. מיקי ואחותו אורלי שגם הייתה רצה היו בעלי הישגים מעולים. שכיח היה למצוא את מיקי בין הרצים הראשונים.

13- אריה גמליאל. עד לאחרונה שיאן ישראל בריצת 10,000 מ'. הרץ, אולי, המוכר והמוערך ביותר בקרב הרצים למרחקים הוותיקים. עליו נאמר Born To Run.

14- ציון נגר. על ציון אפשר לכתוב ספר. בשתי מילים- אגדה חיה. בכמה מילים- כיום בגיל +60 נגר הוא מטובי הרצים בעולם לקבוצת גילו ולא מן הנמנע שישבור שיאי גינס בריצת מרתון בגילאים מבוגרים יותר. נראה שככל שהשנים חולפות הוא הולך (או רץ) ומשתבח כמו יין.

16- אלה קרימוס. רצה שכבר כמה שנים טובות אינה מתחרה אבל נראה שגם היום אף רצה לא מתקרבת להישגיה המעולים.

24- אלדד מיטל. רץ חזק במרוצי 10 ק"מ עם שלל תוצאות של 36 דק' ואף השתתף בתחרויות טריאתלון בעבר. עד היום מתאמן ומתחרה אבל טרם הצליח לרדת מגבול 3 השעות בריצת מרתון. הזרוע עוד נטויה.

25- ציון יעקב. במילה אחת- פנומן. בשתי מילים- כישרון מבוזבז. ציון שקבע בגיל +50 תוצאות פנומנליות של 34 דק', לבטח היה קובע תוצאות הרבה יותר טובות אם היה מתחיל להתאמן כנער עם הכוונה נכונה ולא בגיל +40.

27- הראל זילברמן. רץ מעולה אבל יתרה מכך- טריאתלט מהטובים שידענו. כיום מאמן את קבוצת הטריאתלון אס"א רופין.

29- אילן פיקסל. יוסי אבני ז"ל פגש אותו בעת אחת הריצות, צירף אותו למועדון איילות ומאז כל השאר היסטוריה. פיקסל עם תוצאות של 35 דק' - 36 דק' בגיל +40 ללא כל עבר של רץ, ממשיך לרוץ אף היום, אך עם תוצאות קצת יותר צנועות. אף פציעה או כאבים לא יגרמו לו להפסיק לרוץ.

30- מאיר יפרח. אין רץ ותיק שלא מכיר את מאיר. משך שנים רבות רץ ומשתתף במרוצים ובטריאתלונים ובעל שיא אישי מדהים של 2:38 שע' בריצת מרתון.

32- אורי לבנה. רץ כשרוני עם סגנון המעורר הערצה. אורי היה מהטובים שבטריאתלטים דאז.

34- שי פיפמן. רץ וטריאתלט שלקח את זה עד הסוף ולמשך תקופה מסויימת חי ונשם את האימונים במטרה להפוך למקצוען בחסות חברת סאקוני דאז. כיום שי מאמן ועדיין מתחרה מפעם לפעם.

35- אלן אלפסי. אלן ידע בגיל +40 תוצאות של 35 דק'- 36 דק' ב- 10 ק"מ. מאז אותה תקופה לא הצליח אלן לשמר הישגים אלו עקב סיבות כאלו ואחרות, חלקן אינן תלויות בו. כיום אחת לכמה זמן ניתן לראות אותו במרוץ, אך בזמנים רחוקים מאוד מאלה שקבע בשיאו.

36- מישל אברמן. מהכישרוניים שברצים הוותיקים שידענו. קרוב לגיל 60 עוד היה קובע תוצאות של 37 דק' ב- 10 ק"מ. כיום גם רואים אותו במרוצים אך מעט.

38- אורנה בלאו. מהטובות שברצות שידענו. במשך שנים רבות התחרתה אורנה ותמיד התברגה בין הראשונות. בשנים האחרונות, בגיל +40, רואים אותה פחות ופחות וההישגים גם בהתאם.

42- בני מלניצקי. בני, מנהל קבוצת הריצה של רשות שדות התעופה, גם היום רץ ורץ ורץ ככל שיכול ונדמה שהשתתף בין ספור מרתונים בעולם.

אנו משתמשים בעוגיות על מנת לשפר את חווית המשתמש באתר. קרא עודאני מסכים